Kultaseppä Räsänen

Kultaseppä Räsänen

Tilaustyöt

Tilaustyöni

ovat luomuksia asiakkaan toiveesta

Suurin osa tilaustöistäni on timanttisormuksia sekä kihla- ja vihkisormuksia, mutta valmistan myös muita persoonallisia koruja.

Suunnittelun lähtökohtana on asiakkaan toive tai mielikuva. Tilaustyö voi perustua kokonaan asiakkaan omaan visioon ja suunnitelmaan mieleisestä tuotteesta tai se voidaan suunnitella yhdessä asiakkaan kanssa alusta lähtien tietyn teeman mukaan. Teen myös suunnittelua ”vapaat kädet” -periaatteella kun asiakkaalla ei ole olemassa selvää kuvaa haluamansa tuotteen ulkomuodosta. Tavoitteenani on tehdä asiakkaan toiveiden mukainen tai hänen näköisensä koru.

Suunnitellessani pyrin kuuntelemaan asiakkaan mielihaluja ja tuomaan ne esille koruissa. Omien mallieni muotokieli on usein hyvin pelkistettyä mutta tilaustöissä toteutan toiveita.

Haluan löytää ratkaisun vaikeimmallekin unelmalle ja yllättää asiakkaan. Käytän suunnitelun ja valmistuksen apuvälineenä Rhinoceros ja Artcam25 3D-mallinnusohjelmia, joiden avulla pystyn tarjoamaan asiakkaalle aitoa tuotetta vastaavan valokuvalaatuisen kuvan tuotteesta ennen kuin varsinaista tuotetta ryhdytään viilaamaan. Mallinnuksen avulla asiakas näkee esimerkiksi tulevan vihkisormuksen oikeat mittasuhteet ja jalokivien värit. Näin pystyn myös määrittämään hyvin tarkasti mm. sormusten painon ja hinnan jo luonnostelu vaiheessa.

Käytän valmistuksessa nykyaikaisia menetelmiä käsityöperinteitä unohtamatta. Näin pystyn takaamaan tuotteitteni korkean käsityö asteen ja laadun. Töissäni käyttämäni jalokivet tulevat ainoastaan luotettavilta kotimaisilta jalokivikauppiailta. Näin pystyn seisomaan selkä suorassa valmistamieni tuotteiden takana.